Prinses Irene - Huizen

Op zaterdag 14 april geeft Harmonieorkest 'Prinses Irene' een dubbelconcert samen met  Koninklijke Harmonie 'De Voortgang' uit Neeroeteren (België). Dit concert vindt plaats op een bijzonder mooie locatie: De NedPho koepel in Amsterdam.

De Gerardus Majellakerk in Amsterdam Oost, een rijksmonument uit 1925, is een echte koepelkerk naar Byzantijns voorbeeld. De naam van de kerk is bij de inhuizing van het Nederlands Philharmonisch Orkest veranderd in "De NedPho-Koepel".

De KH De Voortgang uit Neeroeteren brengt deze avond een programma dat opgebouwd is rond de kernbegrippen 'Life' en 'Beeld'. Beide begrippen worden vrij breed geïnterpreteerd, zodat het net zo goed kan gaan over he Elsa’s Procession to the Cathedral t zoeken naar 'beelden uit het leven gegrepen' als naar banden met beeldende kunsten, film, dans… Om dit te bereiken, wordt aan het publiek een verscheidenheid van muzikale genres gepresenteerd.

Kern van het programma is “Beelden uit een tentoonstelling”, het bekende pianowerk van Modest Moussorgsky, dat vooral in de georkestreerde versie van M. Ravel bekend is geworden bij het grote publiek, en waaruit een aantal beelden zullen worden gespeeld.

Daarnaast evolueert het programma echter van klassiek naar populair en hedendaags, en komen componisten als O. Respighi over N. Rota en J. Williams tot J. Dodd en S. Bradley aan bod.

Harmonieorkest Prinses Irene zal na de pauze ook een gevarieerd programma brengen. Zij beginnen hun concert met het prachtige openingswerk Aurora Borealis waarna zij hun programma vervolgen met Four Norfolk Dances van Philip Sparke. Dit stuk is een ode aan één van de mooiste provincies van Engeland.

Elsa’s Procession to the Cathedral komt uit de tweede act van Richard Wagners beroemde opera Lohengrin. Tijdens deze prachtig statische maar romantische muziek schrijden Elsa en haar redder en held naar de kathedraal. Henry V, een Suite uit de film Henry V, gearrangeerd door Johan de Meij en tot slot het bijzondere werk Symphony 'X' ('The Big D') van de Amerikaanse componist Don Gillis.

Gillis hield van grapjes in de muziek. De compositie verbeeldt in muzikale zin de stad Dallas. De muziek is puur Amerikaans van aard. Gillis ging daarbij niet uit van een symfonie op puur klassieke grondslag, maar werkte voornamelijk gevoelsmatig. De 4 delen van de symfonie kregen de volgende titel :
1. All American City
2. Requiem for a hero
3. Conventioneer
4. Cotton Bowl

De delen lijken, met uitzondering van deel 2, gebaseerd op Amerikaanse volksmuziek, muziek die een grote gelijkenis vertoont met de composities van Aaron Copland. Het Amerikaanse karakter van de muziek wordt versterkt door de klanken van de kopergroep, die sterk doen denken aan marsmuziek van onder andere Sousa en Copland. Deel 2 wijkt muzikaal sterk af van de andere delen. Dit requiem verwoordt op muzikale wijze een van de zwartste bladzijden uit de Amerikaanse geschiedenis: de moord op president John F. Kennedy.

Zaterdag 27 januari zijn in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene weer de jaarlijkse officiële muziekexamens van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) afgenomen. Alle 35 examenkandidaten die opgingen voor het A, B of C examen zijn hierbij geslaagd, waaronder 8 leerlingen van Muziekvereniging Prinses Irene.

De examendag werd 's avonds afgesloten met een concert, waarbij de leerlingen hun examenstukken konden laten horen. Met trots ontvingen zij hun diploma met een 8 als gemiddeld waarderingscijfer.


Het harmonieorkest van Prinses Irene kan terug kijken naar een zeer muzikale samenwerking met het Utrechts Opera Koor.
Afgelopen zaterdag kon het publiek genieten van o.a. het Casta Diva uit Norma waarin Mylou Mazali, mezzosopraan, de prachtige solo voor haar rekening nam. Tevens werd genoten van haar deskundige informatie over de uit gevoerde werken.
De toegift De Zigeurenbaron, het Coro di Zingari, werd enthousiast door het publiek meegezongen.
 
Het volgend project van harmonieorkest Prinses Irene is het Nieuwjaarsconcert op nieuwjaarsdag in het Erfgooiers College.
 
(foto: J. Putuhena)
 


Zaterdag 4 november aanvang 20:00 uur vindt het najaarsconcert van enkele orkesten plaats in het gebouw van de muziekvereniging aan de IJsselmeerstraat 5a in Huizen.

Naast het koperensemble Princess Brass onder leiding van dirigent Ron Mostaard en het Clarinet Choir onder leiding van dirigente Corry Stoffelsma zal voor het eerst optreden het Flute Choir Siversound onder leiding van Monika van Lier.

Dit fluit ensemble bestaande uit de c-fluiten, piccolo en altfluit was vroeger aangesloten bij de organisatie Huismuziek het Goor onder de naam Windkracht 10. Nadat de organisatie in 2010 was opgeheven leidde het een zelfstandig bestaan. Sinds kort is het schitterende ensemble aangesloten bij Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen.

Het concert omvat een gevarieerd programma. Het belooft een heerlijke avond muziek te worden. 

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor € 7,50 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar € 5,- (inclusief koffie of thee)

Op de Huizer Dag speelt aan de voet van de Oude Kerk het harmonieorkest van Prinses Irene. Dirigent Joop Boerstoel heeft voor dit buitenconcert een leuk lied- en 

dansprogramma samengesteld. Prinses Irene hoopt met dit programma bij het Huizer publiek een gevoelige snaar te raken.

Harmonieorkest Prinses Irene Huizen staat bekend om zijn verrassende optredens. Steeds weer is dirigent Joop Boerstoel in staat om een interessant programma samen te stellen met zeer veel afwisseling. Lied en dans staat in het lichtvoetige programma centraal. Dit jaar met het Huizer-Dag-thema ‘Een vleugje Holland’. Daarbij worden de overzeese gebiedsdelen niet vergeten: in Latin ABC speelt Irene achtereenvolgens Latijns-Amerikaanse dansen uit Aruba, Bonaire en Curacao. Het musicalsucces Soldaat van Oranje komt voorbij, evenals een medley met liedjes van Jan Smit, Nick & Simon, Gerard Joling en Marco Borsato. U krijgt ook nog muziek te horen uit Finland, Spanje en Ierland. Voor elk wat wils en een mooie afsluiting van de zomer.

Komt dus allen luisteren naar dit gratis buitenconcert, want hoe meer publiek, des te beter wordt er gespeeld!

Datum zaterdag 9 september 2017 Huizer Dag

Tijd 11:00u

Locatie Achter de Oude Kerk, Huizen.

Toegang GRATIS

Op zaterdag 11 november geven Harmonieorkest Prinses Irene en het Utrechts Operakoor een gezamenlijk concert in het MuziekCentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum. Vele bekende operanummers zullen de revue passeren! Mis het niet en bestel nu uw kaarten!


 

Leerlingen uitvoering vrijdag 23 juni om 17. 00 uur in het gebouw aan de IJsselmeerstraat 5a
Er zullen optredens zijn op de volgende instrumenten: fluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn en piano
Toegang gratis

Op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur geven drie blaasorkesten uit de omgeving een HaFaBra-concert in de Bethlehemkerk te Hilversum. HaFaBra staat voor: harmonie, fanfare en brassband. Het HaFaBra-concert wordt verzorgd door: het Gooisch Fanfare Orkest, onder leiding van Joop Nijholt, Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen, onder leiding van dirigent Joop Boerstoel en Koninklijke Brassband Utrecht onder leiding van Pieter Koster. Luisteraars kunnen genieten van drie orkesten met elk hun eigen klankkleur en muziekstijl. Een avond vol muzikale afwisseling staat u te wachten.

Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen opent de avond. Het orkest bestaat uit 50 leden en komt uit in de 1e divisie. Voor uw informatie: net zoals in de voetballerij bestaan er in de wereld van HaFaBra verschillende divisies waarin orkesten onderling met elkaar strijden om de eerste prijs van het kampioenschap binnen hun divisie in de wacht te slepen. Kenmerkend voor een harmonieorkest is de uitgebreide bezetting. Naast houtinstrumenten (denk: fluit, hobo, klarinet), koper (bijvoorbeeld trompet, trombone) en slagwerk, maken ook de harp, piano en contrabas vaak deel uit van de bezetting.

Het Gooisch Fanfare Orkest (GFO) betreedt daarna het podium. Het GFO heeft 45 leden en speelt in de 3e divisie. Het GFO doet vaak mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en heeft een bloeiende jeugdopleiding. Kenmerkend voor de klankkleur van de fanfare zijn de bugels. Zij produceren een zachte, warme klank en vormen een groot deel van de bezetting. De houtgroep bestaat alleen uit saxofoons.

De Koninklijke Brassband Utrecht (KBU) sluit de avond af. De enthousiaste brassband heeft leden uit de gehele regio Utrecht en daarbuiten (Zuid Holland, Gelderland, Noord Holland) en komt uit in de tweede divisie. De KBU won tweemaal een tweede plaats bij de Open Franse Kampioenschappen in Ambois. Een brassband is een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten en een percussiesectie.
Het is de eerste keer dat deze orkesten samen optreden. De avond is een niet te missen kans om het Nederlandse muzieklandschap te leren kennen.

HaFaBra-concert op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur in de Bethlehemkerk. De Bethlehemkerk is te vinden op de Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum. Toegang bedraagt €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. 

Afgelopen zaterdag was een drukke dag bij Prinses Irene! Overdag was er in en om het gebouw een kofferbakverkoop en Open Dag en werd tussendoor met het mooie weer ook nog even in de tuin gewerkt!


De dag werd muzikaal afgesloten met een Voorjaarsconcert in eigen gebouw waar alle onderdelen van de vereniging van zich lieten horen. Ook de 3 nieuwe ensembles die in januari 2017 gestart zijn:
Het Starters Orkest, Junioren Orkest en Senioren Orkest.


Afgelopen donderdag 6 april was het groot feest in Partycentrum ’t Zand in Maarssen! Bijna alle 96 clubs die deelnamen aan de Rabobank Clubkas Campagne namen hun cheque in ontvangst met het bedrag dat zij binnen gehaald hadden om hun clubkas aan te sterken. 

Voor onze vereniging was het inderdaad een groot feest want we hebben een fantastisch bedrag toegewezen gekregen: €1487,48

Wij zijn enorm blij met dit geweldige bedrag en willen dan ook graag iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk danken! Met dit mooie bedrag kunnen wij o.a. instrumenten aanschaffen voor onze leerlingen.