Prinses Irene - Huizen

Het harmonieorkest van Prinses Irene kan terug kijken naar een zeer muzikale samenwerking met het Utrechts Opera Koor.
Afgelopen zaterdag kon het publiek genieten van o.a. het Casta Diva uit Norma waarin Mylou Mazali, mezzosopraan, de prachtige solo voor haar rekening nam. Tevens werd genoten van haar deskundige informatie over de uit gevoerde werken.
De toegift De Zigeurenbaron, het Coro di Zingari, werd enthousiast door het publiek meegezongen.
 
Het volgend project van harmonieorkest Prinses Irene is het Nieuwjaarsconcert op nieuwjaarsdag in het Erfgooiers College.
 
(foto: J. Putuhena)
 


Zaterdag 4 november aanvang 20:00 uur vindt het najaarsconcert van enkele orkesten plaats in het gebouw van de muziekvereniging aan de IJsselmeerstraat 5a in Huizen.

Naast het koperensemble Princess Brass onder leiding van dirigent Ron Mostaard en het Clarinet Choir onder leiding van dirigente Corry Stoffelsma zal voor het eerst optreden het Flute Choir Siversound onder leiding van Monika van Lier.

Dit fluit ensemble bestaande uit de c-fluiten, piccolo en altfluit was vroeger aangesloten bij de organisatie Huismuziek het Goor onder de naam Windkracht 10. Nadat de organisatie in 2010 was opgeheven leidde het een zelfstandig bestaan. Sinds kort is het schitterende ensemble aangesloten bij Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen.

Het concert omvat een gevarieerd programma. Het belooft een heerlijke avond muziek te worden. 

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor € 7,50 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar € 5,- (inclusief koffie of thee)

Op de Huizer Dag speelt aan de voet van de Oude Kerk het harmonieorkest van Prinses Irene. Dirigent Joop Boerstoel heeft voor dit buitenconcert een leuk lied- en 

dansprogramma samengesteld. Prinses Irene hoopt met dit programma bij het Huizer publiek een gevoelige snaar te raken.

Harmonieorkest Prinses Irene Huizen staat bekend om zijn verrassende optredens. Steeds weer is dirigent Joop Boerstoel in staat om een interessant programma samen te stellen met zeer veel afwisseling. Lied en dans staat in het lichtvoetige programma centraal. Dit jaar met het Huizer-Dag-thema ‘Een vleugje Holland’. Daarbij worden de overzeese gebiedsdelen niet vergeten: in Latin ABC speelt Irene achtereenvolgens Latijns-Amerikaanse dansen uit Aruba, Bonaire en Curacao. Het musicalsucces Soldaat van Oranje komt voorbij, evenals een medley met liedjes van Jan Smit, Nick & Simon, Gerard Joling en Marco Borsato. U krijgt ook nog muziek te horen uit Finland, Spanje en Ierland. Voor elk wat wils en een mooie afsluiting van de zomer.

Komt dus allen luisteren naar dit gratis buitenconcert, want hoe meer publiek, des te beter wordt er gespeeld!

Datum zaterdag 9 september 2017 Huizer Dag

Tijd 11:00u

Locatie Achter de Oude Kerk, Huizen.

Toegang GRATIS

Op zaterdag 11 november geven Harmonieorkest Prinses Irene en het Utrechts Operakoor een gezamenlijk concert in het MuziekCentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum. Vele bekende operanummers zullen de revue passeren! Mis het niet en bestel nu uw kaarten!


 

Leerlingen uitvoering vrijdag 23 juni om 17. 00 uur in het gebouw aan de IJsselmeerstraat 5a
Er zullen optredens zijn op de volgende instrumenten: fluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn en piano
Toegang gratis

Op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur geven drie blaasorkesten uit de omgeving een HaFaBra-concert in de Bethlehemkerk te Hilversum. HaFaBra staat voor: harmonie, fanfare en brassband. Het HaFaBra-concert wordt verzorgd door: het Gooisch Fanfare Orkest, onder leiding van Joop Nijholt, Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen, onder leiding van dirigent Joop Boerstoel en Koninklijke Brassband Utrecht onder leiding van Pieter Koster. Luisteraars kunnen genieten van drie orkesten met elk hun eigen klankkleur en muziekstijl. Een avond vol muzikale afwisseling staat u te wachten.

Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen opent de avond. Het orkest bestaat uit 50 leden en komt uit in de 1e divisie. Voor uw informatie: net zoals in de voetballerij bestaan er in de wereld van HaFaBra verschillende divisies waarin orkesten onderling met elkaar strijden om de eerste prijs van het kampioenschap binnen hun divisie in de wacht te slepen. Kenmerkend voor een harmonieorkest is de uitgebreide bezetting. Naast houtinstrumenten (denk: fluit, hobo, klarinet), koper (bijvoorbeeld trompet, trombone) en slagwerk, maken ook de harp, piano en contrabas vaak deel uit van de bezetting.

Het Gooisch Fanfare Orkest (GFO) betreedt daarna het podium. Het GFO heeft 45 leden en speelt in de 3e divisie. Het GFO doet vaak mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en heeft een bloeiende jeugdopleiding. Kenmerkend voor de klankkleur van de fanfare zijn de bugels. Zij produceren een zachte, warme klank en vormen een groot deel van de bezetting. De houtgroep bestaat alleen uit saxofoons.

De Koninklijke Brassband Utrecht (KBU) sluit de avond af. De enthousiaste brassband heeft leden uit de gehele regio Utrecht en daarbuiten (Zuid Holland, Gelderland, Noord Holland) en komt uit in de tweede divisie. De KBU won tweemaal een tweede plaats bij de Open Franse Kampioenschappen in Ambois. Een brassband is een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten en een percussiesectie.
Het is de eerste keer dat deze orkesten samen optreden. De avond is een niet te missen kans om het Nederlandse muzieklandschap te leren kennen.

HaFaBra-concert op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur in de Bethlehemkerk. De Bethlehemkerk is te vinden op de Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum. Toegang bedraagt €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. 

Afgelopen zaterdag was een drukke dag bij Prinses Irene! Overdag was er in en om het gebouw een kofferbakverkoop en Open Dag en werd tussendoor met het mooie weer ook nog even in de tuin gewerkt!


De dag werd muzikaal afgesloten met een Voorjaarsconcert in eigen gebouw waar alle onderdelen van de vereniging van zich lieten horen. Ook de 3 nieuwe ensembles die in januari 2017 gestart zijn:
Het Starters Orkest, Junioren Orkest en Senioren Orkest.


Afgelopen donderdag 6 april was het groot feest in Partycentrum ’t Zand in Maarssen! Bijna alle 96 clubs die deelnamen aan de Rabobank Clubkas Campagne namen hun cheque in ontvangst met het bedrag dat zij binnen gehaald hadden om hun clubkas aan te sterken. 

Voor onze vereniging was het inderdaad een groot feest want we hebben een fantastisch bedrag toegewezen gekregen: €1487,48

Wij zijn enorm blij met dit geweldige bedrag en willen dan ook graag iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk danken! Met dit mooie bedrag kunnen wij o.a. instrumenten aanschaffen voor onze leerlingen.

 

Op zaterdag 8 april zal de hele verenging optreden: Clarinet Choir, Princess Brass, Harmonieorkest Prinses Irene én 3 nieuwe ensembles die sinds 1 januari 2017 zijn gestart:

Starters Orkest, Junioren Orkest en Senioren Orkest.

Aanvang: 19:30 uur
Toegang: €8,- (kinderen t/m 21 jaar €5,-)
Locatie: Gebouw Prinses Irene, IJsselmeerstraat 5a, Huizen

Rabobank Gooi en Vechtstreek draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom stellen zij € 75.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne! Als lid van deze bank mag u meebeslissen waar deze bijdrage naartoe gaat.
 
 
Dit jaar kan er ook een stem worden uitgebracht op Prinses Irene.
 
Met de persoonlijke stemcode kunt u van dinsdag 7 tot en met woensdag 22 maart op deze website inloggen en uw stemmen uitbrengen: www.mijnbankenik.nl/gvs/clubkascampagne 
De leden van de Rabobank vinden in hun brief de code waarmee ze hun stem kunnen uitbrengen!
 
U heeft (mits u lid bent van de Rabobank) 3 stemmen, waarvan je er 2 mag uitbrengen op onze vereniging.
 
Ook als u niet lid bent van de Rabobank kunt u wat voor onze vereniging betekenen.
Breng deze actie onder de aandacht van iedereen en vraag of ze (als ze lid zijn) op muziekvereniging Prinses Irene willen stemmen. 
 
Met het geld dat wij binnenhalen willen wij instrumenten aanschaffen voor de leerlingen die wij de komende jaren verwachten.