Prinses Irene - Huizen


Muziekvereniging Prinses Irene houdt op 7 april haar voorjaarsconcert, in eigen gebouw op de IJsselmeerstraat 5a. Het concert start om 20:00 uur, de toegang bedraagt €7,50, dit is inclusief koffie of thee. Drie ensembles van de vereniging zullen zich van hun beste kant laten horen: het Clarinet Choir, Flute Choir Silver Sound en Koperensemble Princess Brass.

Het Clarinet Choir, onder leiding van Corry Stoffelsma, is al tien jaar een onderdeel van de muziekverening. Het orkest bestaat uit klarinetten in alle soorten en maten. Zo hoort u de es-, bes-, alt- en basklarinet. Het Clarinet Choir brengt deze avond een gevarieerd programma met onder andere Dvorak.

Flute Choir Silver Sound is sinds september aangesloten bij muziekvereniging Prinses Irene en bestaat uit alleen dwarsfluiten. Ze hebben op het moment elf leden en staan onder leiding van Monika van Lier. Ze zijn nog op zoek naar nieuwe dwarsfluitisten. Zij spelen 7 april een programma met stukken uit verschillende tijdperken.

Koperensemble Princess Brass is een kopergroep van ongeveer acht mensen, onder leiding van Ron Mostaard. Naast concerten voor de vereniging speelt Princess Brass veel bij activiteiten in en om Huizen. Ook hebben zij al enkele meezingmiddagen georganiseerd voor de licht-dementerenden van Huizen, in samenwerking met stichting Dementievriendelijk Huizen. Princess Brass brengt bij het concert een programma in verschillende stijlen: klassieke stukken van onder andere Pachelbel, maar ook de swing- en gospelmuziek zal klinken op 7 april.

Een goede kennismaking met de veelzijdigheid van blaasinstrumenten. Kortom een concert dat u niet mag missen!