Prinses Irene - Huizen

 Lezing The Armed Man door Joop van Velzen in bibliotheek Huizen

 Op 17 oktober is in de bibliotheek van Huizen een lezing over The Armed Man van Karl Jenkins. De lezing die wordt gegeven door Joop van Velzen, gaat in op de bijzondere geschiedenis en geeft uitleg over de inhoud en samenstelling van dit muziekstuk.

 The Armed Man hoort inmiddels tot één van de meest geliefde muziekstukken van de eenentwintigste eeuw. De  carrière van Karl Jenkins als jazzmuzikant en componist schommelt voortdurend heen en weer tussen klassiek en populair. Een reclametune voor Delta Airlines werd onverwachts een publiekshit. Deze plotselinge populariteit inspireerde Jenkins tot het componeren voor de concertzaal. Je zou de stijl van Jenkins’ oratoria kunnen typeren als popmuziek, maar dan op een symfonische leest geschoeid. De vergelijking met de ‘klassieke’ Paul McCartney dringt zich op, al heeft Jenkins veel meer greep op de grote lijn.

 Hiermee is de avond een mooie opmaak naar het concert op 9 en 10 november in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

In een unieke samenwerking wordt dit concert uitgevoerd door twee bekende Huizer verenigingen: Prinses Irene en COV Excelsior.

 Joop van Velzen is de auteur van de 4-delige biografie over de muzikale vriendschap tussen Clara Schumann en Johannes Brahms. Daarnaast schrijft hij over talrijke onderwerpen uit de klassieke muziek en werkt hij momenteel aan een biografie over Hugo Wolf. Daarnaast geeft hij cursussen en lezingen over diverse onderwerpen uit de wereld van de klassieke muziek. Tenslotte doceert hij over deze grote verscheidenheid van aspecten ook aan verschillende HOVO’s en de Vrije Academie in Amsterdam.

In verband met de te verwachten opkomst vragen wij de gratis entree vooraf te reserveren via www.bibliotheekhlb.nl

 Bibliotheek Huizen | Plein 2000-1 | woensdag 17 oktober 2018 | 20.00 – 21.30 uur | toegang gratis

 Informatie: www.covexcelsior.nl , www.prinses-irene.nl en www.musicinlife.nl