Prinses Irene - Huizen

 • Harmonieorkest
  Harmonieorkest

  Dirigent : Joop Boerstoel

 • Silver Sound
  Silver Sound

  Dirigent: Monika van Lier

 • Princess Brass
  Princess Brass

  Dirigent : Ron Mostaard

 • Clarinet Choir
  Clarinet Choir

  Dirigent : Corry Stoffelsma

Dirigent:                 Corry Stoffelsma

Repetitietijd:         woensdagavond van 20:00 tot 21:30 (één keer in de twee weken repetitie)

De naam zegt het eigenlijk al: dit orkest bestaat enkel uit klarinetten in alle soorten en maten: es-klarinet, bes-klarinet, alt-klarinet bassethoorn, basklarinet en contra-basklarinet.

Sinds de oprichting van dit orkest in 2008, is het orkest uitgegroeid tot een groep van rond de 15 leden maar er is altijd plaats voor meer klarinettisten!

 Het Clarinet Choir bestaat in 2018 10 jaar

 
Wat begonnen is als een klarinetten-gelegenheids-orkest is uitgegroeid tot een volwaardig orkest.
We speelde destijds met een ad-hoc klarinet ensemble in de Kruiskerk. Wil Senden was zo enthousiast en zag potentie in een nieuw onderdeel voor Prinses Irene.

In de december 2007 mailde hij aan het bestuur of er ‘initiatief en actie ondernomen kon worden tot de oprichting van een vast Clarinet Choir’.
We kijken terug naar optredens tijdens de Kunstpickn
ick, de Huizerdag in de Oude Kerk, een optreden in Tilburg in het Centrum voor Amateurkunst, het Naarderheem en met Toonkunst.
Corry Stoffelsma in vanaf 2010 dirigent van het CC, met haar eigen muziek keuzes en optredens. O.a. in de Boerderij, de Engel, Harderwijk en met Switch.
 
Speel je klarinet, es, bes, alt of bas, je bent welkom bij het Clarinet Choir. We repeteren om de week op woensdagavond.

18 maart    Muziekmiddag in de Draaikom  
7 april  Voorjaarsconcert  
15 april   Jubileum uitje naar het Gelders Orkest  
medio mei Jubileum uitje op het Naardermeer  

30 juni    Jubileum concert in de Engel  
3 november  Najaarsconcert  
     
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Clarinet Choir geeft voornamelijk concerten door het hele Gooi bij allerlei gelegenheden zoals kerstconcerten, dorpsfeesten en de jaarslijkse voorjaars- en najaarsconcerten van muziekvereniging Prinses Irene waar het Clarinet Choir deel van uit maakt.

Het bijzondere van een Clarinet Choir is vooral de klankkleur van het orkest. De klarinet is een zeer veelzijdig instrument en ze bestaan in vele soorten en maten met elk hun eigen geluid die prachtig met elkaar mengen. Door de veelzijdigheid van al deze klarinetten zijn vele soorten muziek geschikt om te spelen met dit orkest. Er wordt dan ook zeer gevarieerde muziek gespeeld: van klassiek (zoals bijv. Mozart) tot pop songs (zoals bijv. de Beatles).

Er is, onder bepaalde voorwaarden, een mogelijkheid alleen in het Clarinet Choir mee te spelen tegen een gereduceerd contributietarief.

Ze repeteren op woensdag eens in de 14 dagen van 20.00 tot 21.30 uur.