Eén van de hoofdactiviteiten t.g.v. van ons 70-jarig jubileum is wel de uitvoering door het harmonieorkest van de mis The Armed Man: A Mass for Peace van Karl Jenkins.

70 Jaar bevrijding Nederland én 70 jaar Prinses Irene deed ons kiezen voor deze compositie. De Mass for Peace is een muzikale weergave van de weg van dreiging, oorlog, slagveld, verdriet die vervolgens leidt naar verdraagzaamheid en vrede.

• Uitvoering zaterdag 30 mei a.s. door het harmonieorkest Prinses Irene, samen met het Haarlems Gemengd Koor, aangevuld met projectzangers en projectmuzikanten (zie onderaan) uit Huizen e.o. Het geheel onder leiding van Joop Boerstoel.
De uitvoering vindt plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum

• Het lied l’Homme armé uit 1500 vormt de basistekst: “de gewapende mens moet men vrezen.” Via teksten uit verschillende culturen, waaronder een gedicht van Rudyard Kipling (Jungle Book), teksten van de Japanse dichter Togi Sankichi (overlevende Hiroshima) en een gedicht uit het Hindoeïsme, en verder Psalmteksten en fragmenten uit Openbaringen, volgt uiteindelijk het overtuigende slotdeel: Alle tranen zijn gewist, er zal geen dood meer zijn, loof de Heer!

• Solistische medewerking van Hebe de Champeaux, mezzo sopraan.
Imam Cevdet Akyol (Turkse Moskee Huizen) zingt de Adhaan, de oproep tot gebed.

• Indringende beelden, waaronder archiefmateriaal uit de regio Huizen ondersteunen de muziek.

• De compositie is van Karl Jenkins, een veelzijdig componist uit Wales. Het stuk werd geschreven rond het jaar 2000 - de tijd van wreedheden in Kosovo - in de hoop dat een nieuw millennium vrede zou kunnen brengen. De mis is een warm pleidooi voor interculturele samenwerking.

• Projectzangers en projectmuzikanten info en aanmelding:

 

• Kaarten bestellen.

kaarten  €20,00
Kinderen t/m 12 jaar (ook na 15 april)   €10,00
 

 

Fragment uit The Armed Man:

The Armed Man: A Mass for Peace

deel 1 - The Armed Man
deel 2 - The Call to Prayers (Adhaan)
deel 3 - Kyrie
deel 4 - Save Me from Bloody Men
deel 5 - Sanctus
deel 6 - Hymn Before Action
deel 7 - Charge!
deel 8 - Angry Flames
deel 9 - Torches
deel 10 - Agnus Dei
deel 11 - Now the Guns Have Stopped
deel 12 - Benedictus
deel 13 - Better Is Peace