Dirigent:                 Corry Stoffelsma

Repetitietijd:         woensdagavond van 20:00 tot 21:30 (één keer in de twee weken)

De naam zegt het eigenlijk al: dit orkest bestaat enkel uit klarinetten in alle soorten en maten: es-klarinet, bes-klarinet, alt-klarinet bassethoorn, basklarinet en contra-basklarinet.

Sinds de oprichting van dit orkest in 2008, is het orkest uitgegroeid tot een groep van rond de 15 leden maar er is altijd plaats voor meer klarinettisten!

Het Clarinet Choir geeft voornamelijk concerten door het hele Gooi bij allerlei gelegenheden zoals kerstconcerten, dorpsfeesten en de jaarslijkse voorjaars- en najaarsconcerten van muziekvereniging Prinses Irene waar het Clarinet Choir deel van uit maakt.

Het bijzondere van een Clarinet Choir is vooral de klankkleur van het orkest. De klarinet is een zeer veelzijdig instrument en ze bestaan in vele soorten en maten met elk hun eigen geluid die prachtig met elkaar mengen. Door de veelzijdigheid van al deze klarinetten zijn vele soorten muziek geschikt om te spelen met dit orkest. Er wordt dan ook zeer gevarieerde muziek gespeeld: van klassiek (zoals bijv. Mozart) tot pop songs (zoals bijv. de Beatles).

Er is, onder bepaalde voorwaarden, een mogelijkheid alleen in het Clarinet Choir mee te spelen tegen een gereduceerd contributietarief.

Het Clarinet Choir kan best nog wat versterking gebruiken, dus speel je al een aantal jaren klarinet, kom dan gerust een keer naar een repetitie.