Ron Mostaard is geboren op 20 november 1958 in een ludiek stukje van Amsterdam: De Albert Cuyp markt. Zijn eerste cornetlessen kreeg hij op 12-jarige leeftijd van de dirigent van het plaatselijke jeugdorkest van het Leger des Heils.

In 1978 werd hij toegelaten tot de vakopleiding van Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij als hoofdvak trompet heeft gestudeerd bij Theo Laanen en John Taber. In deze periode heeft hij ook koordirectie bij Frans Moonen gestudeerd. Na zijn overstap in 1980 naar het Utrechts Conservatorium is hij in 1985 afgestudeerd op trompet bij Ben Zaal.

Hij heeft werkervaring als docent Klein Koper opgedaan aan diverse muziekscholen in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht en Amstelveen. Als professioneel trompettist heeft hij gespeeld bij het Utrechts Stedelijk Orkest, de Amsterdamse Politiekapel, de Hoofdstadoperette, het Amsterdam Brass Quintet, Salsa d’Amsterdam en als freelancer bij diverse Lichte Muziekensembles. Als cornettist is hij 25 jaar verbonden geweest aan het Amsterdam Stafmuziekkorps van het Leger des Heils. 15 jaar als principal cornettist en 10 jaar als Eb Cornettist. Tevens is hij bijna 10 jaar onderkapelmeester van dit geweest.

Als solist heeft hij opgetreden in het gehele land maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Hong Kong.
Onder de naam ‘Gouden Trompetten’ is hij te beluisteren met trompettist Jan van der Velde en de organist Martin Mans. In vrijwel iedere christelijke boek- en platenwinkel is wel een CD te vinden van dit ensemble. Tevens heeft hij veelvuldig opgetreden bij de EO en NCRV bij diverse geestelijke muziekprogramma’s.

Als orkestdirigent heeft hij ervaring opgedaan bij Brassband Concordia uit Vinkeveen, Fanfareorkest Gregorius in Duivendrecht, muziekvereniging de Eendracht uit Dronten, harmonieorkest Hubertus uit Almere en harmonieorkest Al-om uit Almere. Ook heeft hij een aantal jaren de artistieke leiding van de Drum- en Jeugddrumfanfare van Prinses Irene ingevuld. In de loop der jaren is hij in de Leger des Heilsmuziek actief geweest als jeugdkapelmeester, koor- en jeugdkoordirigent, onderkapelmeester en kapelmeester. Hij heeft gewerkt als instructeur in diverse internationale muziekkampen in Nederland en daarbuiten.

Buiten dirigent van Princess Brass is hij op dit moment dirigent van Brass Band Haarlem en Instructeur bij Showband Urk. Ook treed hij op als freelance coach van diverse Brass ensembles.
Tevens is hij werkzaam in zijn eigen bedrijf, Flevo music, voor verschillende opdrachtgevers als muziekregisseur, opnameleider, opnametechnicus en producer. Ook de hieruit voortvloeiende administratie en declaratie betreffende Buma/Stemra/Sena wordt door hem afgehandeld.
Ook heeft hij een bloeiende lespraktijk en geeft hij lezingen en workshops. Niet alleen over onderwerpen die ‘Trompetgericht’ zijn, maar ook over Opera en diverse andere algemene muzikale onderwerpen.