Back to Top

Muziekvereniging Prinses Irene Huizen

Voorproefje Voorjaarsconcert 23 maart

Op zaterdag 23 maart zal Harmonieorkest Prinses Irene de hele dag flink repeteren aan hun Voorjaarsconcert van 13 april in het MCO in Hilversum. Deze repetitiedag zullen zij afsluiten met een klein concertje in eigen gebouw.

Bent u dus benieuwd naar de vorderingen en naar wat u 13 april te wachten staat? Kom dan a.s. zaterdag om 14:30 uur langs voor een voorproefje!

Locatie

Gebouw Prinses Irene
IJsselmeerstraat 5
Huizen

Voorjaarsconcert Harmonieorkest

Op zaterdag 13 april zal Harmonieorkest Prinses Irene een avondvullend programma brengen in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Het thema van dit concert is 'Dans!'

Op het programma staan een aantal zeer uitdagende en mooie stukken zoals 'Hispania' van Oscar Navarro, 'Riverdance' van Johan de Meij en 'Danzon No. 2' van Arturo Márquez.
Het orkest wordt speciaal voor dit concert ook uitgebreid met o.a. een pianist en een gitarist. Daarnaast zal zangeres Bregje Knoop een aantal nummers voor haar rekening nemen en zal er bij de Spaanse stukken gedanst worden door flamencodanseres Kika.

Datum:

 zaterdag 13 april

Locatie: MCO Hilversum
 Heuvellaan 33
 1217 JL Hilversum

Aanvang:


 19:30 uur zaal open
 20:00 uur aanvang concert

Toegang: kinderen t/m 12 jaar GRATIS
 voorverkoop: €15,-
 aan de kassa: €17,50
 (voorverkoop start binnenkort via de website van het MCO) 

Nieuwjaarsconcert Disney

 

Op dinsdag 1 januari geeft Harmonieorkest "Prinses Irene" traditiegetrouw haar Nieuwjaarsconcert.

Dit jaar in het Erfgooierscollege in Huizen.
Het orkest staat dit concert onder leiding van Jean Pierre Gabriël en heeft het thema Disney.
De toegang is GRATIS en het concert is zeer toegankelijk voor kinderen.
Kinderen mogen dan ook verkleed komen in hun favoriete Disney outfit!
Op het programma staan o.a. Jungle Book, Beauty and the Beast, Mary Poppins en The Hunchback of the Notre Dame!


Datum     dinsdag 1 januari
Aanvang     16:00 uur
Locatie     Erfgooiers College Huizen
Toegang     GRATIS

Concerten ‘The Armed Man’ op 9 en 10 november in het MCO

COV Excelsior en Harmonieorkest Prinses Irene, beide uit Huizen, geven voor het eerst in hun bestaan, op initiatief van het harmonieorkest, twee gezamenlijke concerten op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018.

 Op het programma staat het, in het begin 21e eeuw door Karl Jenkins gecomponeerde werk, ‘The Armed Man’ dat tweemaal zal worden uitgevoerd in studio 1 van het MCO in Hilversum. Het werk heeft de subtitel A Mass For Peace en is een gepaste muzikale vertolking voor de 100-jarige herdenking van het einde van WO-1. Het is binnen twee decennia zeer geliefd geworden bij zangers en toehoorders en behoort inmiddels tot de meest uitgevoerde eenentwintigste -eeuwse composities. The Armed Man is een eigentijdse compositie en is voor een breed publiek toegankelijk. Mede door de videofragmenten die gedurende de hele Mass vertoond worden is het een indrukwekkende uitvoering.

Solisten zijn mezzosopraan Mirjam Schreur en bariton Willem de Vries.

Datum vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018
Locatie MCO, Heuvellaan 33 in Hilversum
Aanvang 20.15 uur
Toegang voorverkoop €22,- en aan de zaal €25,-

Een vleugje Holland met Prinses Irene

Op de Huizer Dag speelt aan de voet van de Oude Kerk het harmonieorkest van Prinses Irene. Dirigent Joop Boerstoel heeft voor dit buitenconcert een leuk lied- en 

dansprogramma samengesteld. Prinses Irene hoopt met dit programma bij het Huizer publiek een gevoelige snaar te raken.

Harmonieorkest Prinses Irene Huizen staat bekend om zijn verrassende optredens. Steeds weer is dirigent Joop Boerstoel in staat om een interessant programma samen te stellen met zeer veel afwisseling. Lied en dans staat in het lichtvoetige programma centraal. Dit jaar met het Huizer-Dag-thema ‘Een vleugje Holland’. Daarbij worden de overzeese gebiedsdelen niet vergeten: in Latin ABC speelt Irene achtereenvolgens Latijns-Amerikaanse dansen uit Aruba, Bonaire en Curacao. Het musicalsucces Soldaat van Oranje komt voorbij, evenals een medley met liedjes van Jan Smit, Nick & Simon, Gerard Joling en Marco Borsato. U krijgt ook nog muziek te horen uit Finland, Spanje en Ierland. Voor elk wat wils en een mooie afsluiting van de zomer.

Komt dus allen luisteren naar dit gratis buitenconcert, want hoe meer publiek, des te beter wordt er gespeeld!

Datum zaterdag 9 september 2017 Huizer Dag

Tijd 11:00u

Locatie Achter de Oude Kerk, Huizen.

Toegang GRATIS

Met Irene naar de Opera!

Op zaterdag 11 november geven Harmonieorkest Prinses Irene en het Utrechts Operakoor een gezamenlijk concert in het MuziekCentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum. Vele bekende operanummer zullen de revue passeren! Mis het niet en bestel nu uw kaarten!


 

Leerlingen uitvoering

Leerlingen uitvoering vrijdag 23 juni om 17. 00 uur in het gebouw aan de IJsselmeerstraat 5a Er zullen optredens zijn op de volgende instrumenten: fluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn en piano.

 

Toegang gratis

HaFaBra concert 1 juli

Op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur geven drie blaasorkesten uit de omgeving een HaFaBra-concert in de Bethlehemkerk te Hilversum. HaFaBra staat voor: harmonie, fanfare en brassband. Het HaFaBra-concert wordt verzorgd door: het Gooisch Fanfare Orkest, onder leiding van Joop Nijholt, Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen, onder leiding van dirigent Joop Boerstoel en Koninklijke Brassband Utrecht onder leiding van Pieter Koster. Luisteraars kunnen genieten van drie orkesten met elk hun eigen klankkleur en muziekstijl. Een avond vol muzikale afwisseling staat u te wachten.

Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen opent de avond. Het orkest bestaat uit 50 leden en komt uit in de 1e divisie. Voor uw informatie: net zoals in de voetballerij bestaan er in de wereld van HaFaBra verschillende divisies waarin orkesten onderling met elkaar strijden om de eerste prijs van het kampioenschap binnen hun divisie in de wacht te slepen. Kenmerkend voor een harmonieorkest is de uitgebreide bezetting. Naast houtinstrumenten (denk: fluit, hobo, klarinet), koper (bijvoorbeeld trompet, trombone) en slagwerk, maken ook de harp, piano en contrabas vaak deel uit van de bezetting.

Het Gooisch Fanfare Orkest (GFO) betreedt daarna het podium. Het GFO heeft 45 leden en speelt in de 3e divisie. Het GFO doet vaak mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en heeft een bloeiende jeugdopleiding. Kenmerkend voor de klankkleur van de fanfare zijn de bugels. Zij produceren een zachte, warme klank en vormen een groot deel van de bezetting. De houtgroep bestaat alleen uit saxofoons.

De Koninklijke Brassband Utrecht (KBU) sluit de avond af. De enthousiaste brassband heeft leden uit de gehele regio Utrecht en daarbuiten (Zuid Holland, Gelderland, Noord Holland) en komt uit in de tweede divisie. De KBU won tweemaal een tweede plaats bij de Open Franse Kampioenschappen in Ambois. Een brassband is een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten en een percussiesectie.
Het is de eerste keer dat deze orkesten samen optreden. De avond is een niet te missen kans om het Nederlandse muzieklandschap te leren kennen.

HaFaBra-concert op zaterdag 1 juli 2017 om 19:30 uur in de Bethlehemkerk. De Bethlehemkerk is te vinden op de Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum. Toegang bedraagt €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. 

Kofferbakverkoop en Voorjaarsconcert

Afgelopen zaterdag was een drukke dag bij Prinses Irene! Overdag was er in en om het gebouw een kofferbakverkoop en Open Dag en werd tussendoor met het mooie weer ook nog even in de tuin gewerkt!


De dag werd muzikaal afgesloten met een Voorjaarsconcert in eigen gebouw waar alle onderdelen van de vereniging van zich lieten horen. Ook de 3 nieuwe ensembles die in januari 2017 gestart zijn:
Het Starters Orkest, Junioren Orkest en Senioren Orkest.


Mooi bedrag Rabobank voor Prinses Irene!

Afgelopen donderdag 6 april was het groot feest in Partycentrum ’t Zand in Maarssen! Bijna alle 96 clubs die deelnamen aan de Rabobank Clubkas Campagne namen hun cheque in ontvangst met het bedrag dat zij binnen gehaald hadden om hun clubkas aan te sterken. 

Voor onze vereniging was het inderdaad een groot feest want we hebben een fantastisch bedrag toegewezen gekregen: €1487,48

Wij zijn enorm blij met dit geweldige bedrag en willen dan ook graag iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk danken! Met dit mooie bedrag kunnen wij o.a. instrumenten aanschaffen voor onze leerlingen.