Back to Top

Muziekvereniging Prinses Irene Huizen

Princess Brass

Dirigent:             Ron Mostaard

Repetitietijd:      woensdagavond van 20:00 tot 21:30

Dit ensemble bestaat uit een groep van ongeveer 10 koperblazers en staat onder deskundige leiding van Ron Mostaard. De muziek die Princess Brass speelt, is op te splitsen in drie groepen. 

Als eerste lichte ensemblemuziek, onder andere van componisten als: Kees Schoonenbeek, André Waignein en Girolamo Frescobaldi. Muziekstukken als: Pleasure, Easy Brass Ensemble Album, Vivat Mozart en Canzona Frescobaldi. Deze spelen het ensemble met veel plezier. 

Ook gedragen muziek zit in het repertoire. Muziek van Stephen Bulla, James Curnow en Paul Curnow zijn voor de Princess Brass zeker niet onbekend. De Princess Brass speelt dan ook nummers als Miller Magic, Strike up the Band en Summertime. Ook het spelen van koraalachtige muziek hoort hierbij. Daarnaast speelt Princess Brass popmuziek en gelegenheidsmuziek. Zo spelen zij onder andere Everybody Needs Somebody, maar ook bepaalde stukken met kerst en koninginnedag mogen niet in het repertoire ontbreken. 

Het mag dus gezegd worden dat Princess Brass een veelzijdig repertoire heeft. 

Princess Brass biedt net dat beetje meer en is een goede mogelijkheid om de individuele kwaliteiten te vergroten. Het komt aan op samenspel, want dat is juist zo belangrijk in een kleine groep. Speelt een muzikant een noot of een accent niet, dan wordt dit in deze kleine groep direct opgemerkt!

Princess Brass is regelmatig te horen en te zien in Huizen maar is ook daar buiten geen onbekende. 

Speel gerust eens mee met Princess Brass of kom eens luisteren. Ze repeteren iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in het verenigingsgebouw.